Emil Jančovič začal pracovať s raketami kvôli synom: 20 rokov vypletania

„Asi po 25 vypletených raketách som vedel, že je to dobre spravené. Dostať sa do toho trvá nejaký čas. Všetko treba zmerať, premyslieť. V začiatkoch to trvalo aj dlhšie, neboli na to automatické stroje. Teraz trvá vypletenie jednej rakety priemerne asi 25 - 30 minút,“ prezradil vypletač Emil Jančovič, ktorý sa venuje tejto práci cez 20 rokov. Stáva sa, že hráči a hráčky prinesú raketu aj krátko pred zápasom alebo počas neho, ale skúsený servismen vie bez problémov zvládnuť aj takúto výzvu.

Čítať viac…

V nedeľu finále od 11:00, Minnen proti Wickmayer

Na najväčšom ženskom turnaji na Slovensku EMPIRE Tennis Academy Open 2023, ktorý sa koná v klube TC EMPIRE Trnava na antuke od 7. do 14. mája 2023, sa v sobotu hrali obe semifinále dvojhry a potom finále štvorhry. Prvou postupujúcou finalistkou bola Belgičanka Greet Minnenová (25), druhou jej krajanka Yanina Wickmayerová (33).

Čítať viac…

Víťazkami štvorhry sú Anshba a Detiuc

V sobotu po semifinále dvojhry sa odohralo na najväčšom ženskom turnaji na Slovensku EMPIRE Tennis Academy Open 2023 aj finále štvorhry.

Z deblového titulu sa tešila rusko-česká dvojica Amina Anshba a Anastasia Detiuc, ktorá vo finále štvorhry zvíťazila nad francúzsko-holandským párom Estelle Cascino a Suzan Lamens 3:6, 6:4, 10:4.

Doubles Final Ceremony - Ceremoniál po finále štvorhry

Čítať viac…

Havlíčková v sobotu v semifinále proti Minnen od 11:00, potom Wickmayer proti Paquet

Na najväčšom ženskom turnaji na Slovensku EMPIRE Tennis Academy Open 2023, ktorý sa koná v klube TC EMPIRE Trnava na antuke od 7. do 14. mája 2023, sa v piatok odohrali zápasy štvrťfinále dvojhry. Do sobotňajších semifinále dvojhier postúpili Češka Lucie Havlíčková (17), ktorá bude hrať od 11:00 proti Belgičanke Greet Minnenovej a druhé semifinále odohrá Francúzka Paquetová proti Belgičanke Wickmayerovej. Potom bude nasledovať finále štvorhry.

Čítať viac…

Schmiedlová hrá v 2. kole dvojhry vo štvrtok poobede

Slovenská tenistka Kristína Kučová (32) postúpila do štvrtkového 2. kola dvojhry na najväčšom ženskom turnaji na Slovensku EMPIRE Tennis Academy Open 2023, ktorý sa koná v klube TC EMPIRE Trnava na antuke od 7. do 14. mája 2023. V stredajšom 1. kole zdolala Kučová krajanku Irinu Balus (17) v dvoch setoch 6:4, 7:6(3). Neskôr sa k nej pridala aj ďalšia Slovenka Anna Karolína Schmiedlová.

VIDEOROZHOVOR S KUČOVOU

Čítať viac…

V stredu hrá v Trnave Schmiedlová, Šramková aj Zelníčková

Na ženskom antukovom turnaji EMPIRE Tennis Academy Open 2023 v klube TC EMPRIE Trnava sa v stredu 10. mája odohrajú všetky zvyšné zápasy Sloveniek v 1. kole dvojhry.

Na centri nastúpi od 11:00 Kristína Kučová, ktorá si zmeria sily s krajankou Irinou Balus. Po tomto dueli bude nasledovať stretnutie medzi prvou nasadenou Annou Karolínou Schmiedlovou a Elou Plátenikovou.

Čítať viac…

Stránky